Novosti | Biografija | Tekstovi | Arhiva | Kontakt
   
 

davne godine osnovana je grupa Turobni Moyer u sastavu Danko Šuvar (bubanj), Krešimir Hibšer (bas gitara, glas) i Zoran Kamčev (gitara, glas). Nakon odlaska Danka Šuvara u inozemstvo slijede mnogobrojne promjene bubnjara (Toni Zdunić, Boris Vukorepa, Duško Žutić, Marko, Toni, ...). Tijekom svih tih godina Turobni Moyer održava koncerte u većini zagrebačkih klubova, a uglavnom ih se povezuje sa KSET-om koji im je bio matični klub desetak godina.

godine Turobnom Moyeru se priključuje Robert Dimitrovski, a nakon povratka Krešimira Hibšera u domovinu okupljeni Turobni Moyer nastavlja s radom.

godine Turobni Moyer ulazi u legendarni studio kojem se trudi zaboraviti ime te u sastavu Robert Dimitrovski (bubanj), Krešimir Hibšer (bas gitara, prateći glas) i Zoran Kamčev (gitara, glas) snima materijale za album prvijenac.

Te iste 2004. godine Turobni Moyer održava nezaboravne koncerte u KSET-u 24.05.2004. i Route66 13.04.2004, a u jesen, uslijed odlaska Krešimira Hibšera na duži privremeni rad u inozemstvo, član Turobnog Moyera postaje Miroslav Bjelajac (bas gitara, prateći glas).

godine, u proljeće, Turobni Moyer nastavlja nezaboravnu koncertnu aktivnost u SPUNKu 02.04.2005, Route66 19.04.2005, Papillonu 25.05.2005. i Praćki 02.06.2005. okupljajući staru i novu publiku.

U ljeto, na zadovoljstvo mnogobrojne vjerne publike, dovršen je album prvijenac sa dvanaest autorskih kompozicija i promotivno distribuiran.

Nakon otkazivanja nastupa na koncertu u KSET-u 22.11.2005. Turobni Moyer se oprostio s Robertom Dimitrovskim, a pridružuje mu se Damir Šumak Švic te 19.12.2005. u KSET-u održava dobrotvorni koncert "Za spaljenog Rusa".

godine, u proljeće, Turobni Moyer počinje s distribucijom DVD-a. Trinaest spotova sastavljenih od video materijala koje je zabilježio Boobie (Davor Borić) na koncertima u KSET-u 24.05.2004. i Praćki 02.06.2005. te u studiju tijekom snimanja CD prvijenca u proljeće 2004.

godine objavljen je drugi album nazvan SRETNA NOVA koji sadrži šesnaest kompozicija (ZAVIST, KRIZNA, DOMA NIJE TAKO KOMA, ČOVJEK IZ SJENE, SRETNA NOVA, RAZLOG ZA ŠUTNJU, SMEĆE, OSMIJEH, OKO NAS, OTVORENI KRUG, SVE ŠTO TRAJE MANJE DAJE, AKUSTIČARSKA, PROMATRAČ, O, MLAD, NJEŽAN, NEIZBJEŽAN i SVJETLO NA KRAJU TUNELA). Pjesme su snimljene pod stručnom palicom Hare (Zoran Haraminčić - HB-ton studio), objavljene pod okriljem izdavačke kuče Chansonfest, a za omot je zaslužan Paky (Dalibor Pavić).

Turobni Moyer zapeo je za oko (uho) vodećem glazbenom kritičaru ovih prostora Vladimiru Horvatu Horviju koji s izuzetno velikim simpatijama opisuje protekli rad (prvi i drugi album te koncertnu aktivnost):

http://www.terapija.net/koncert.asp?ID=6372

http://www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=6641

http://www.terapija.net/koncert.asp?ID=13455

http://www.terapija.net/mjuzik.asp?ID=14320

godine u okrilje grupe vraća se Krešimir Hibšer Hibš.


Grupe u kojima su djelovali članovi Turobnog Moyera na putu do slave


Zlatni propeleri, Prašina , Branko Maretić swing band, dugogodišnje pjevanje u Lisinskom i Canticumu, ...
Miroslav Bjelajac - Miro (bas gitara, glas)

Meditator, Sunny Side Up, Grand Wazoo, Otpisani, Plastik Elektrik
Damir Šumak Švic (bubanj, glas)

Otuđeni
Jasmin Kotur (glas, gitara)
Mladen Beck (bas gitara)
Nikica Mihaljević (gitara)
Davor Jurić (bubanj)
Krešimir Hibšer (gitara, glas)

Tube Screamer
Josip Sudar - Joža (gitara, glas)
Veljko Radovniković-Veljo (bubanj)
Krešimir Hibšer (bas gitara, glas)

Nowy Targ
Španac (glas)
Zoran Jelaković-Kiki (gitara)
Gordan Piskrec-Pajo (bas gitara)
Zdenko Medvid-Medo (bubanj)
Zoran Kamčev (gitara)

A Mrvica
Igor Saračević
Zdenko Medvid-Medo
Zoran Kamčev

Floradora Hey Hey
Gordana Crnko-Goga (glas)
Boris Bančić-JoJo (bas gitara)
Ivan Marušić-Kliff (bubanj)
Zoran Kamčev (gitara)

Na srdašcu jadi
Zoran Jelaković-Kiki (glas, gitara)
Gordan Piskrec-Pajo (bas gitara)
Zoran Nedić (bubanj)
Zoran Kamčev (gitara)
 


Turobni Moyer

Damir Šumak - Švic bubanj/prateći glas
Krešimir Hibšer - Hibš
bas gitara/prateći glas
Zoran Kamčev - Kamčo glas/gitaraTM 2005